Известие

Collapse
No announcement yet.

Глава от 1.4 на 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глава от 1.4 на 1.6

Здравейте, колеги въпросът ми е следния: Имам две Алфи едната е 145 1.6 2000г, другата 146 1.4 1997г 145-цата се нуждае от ремонт по главата, а 146-цата е за донор, може ли да се присъди главата от нея на 145-цата?

Първоначално публикувано от xbass Покажи съобщение
    Здравейте, колеги въпросът ми е следния: Имам две Алфи едната е 145 1.6 2000г, другата 146 1.4 1997г 145-цата се нуждае от ремонт по главата, а 146-цата е за донор, може ли да се присъди главата от нея на 145-цата?
    1,4 главата е с по малки клапани, мисля че и колекторите са различни.
    Реално какво разбираш под ремонт на главата ?
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ми в момента имам разход кило масло на 150 километра извъградско Предполагам, че трябва да се сменят клапани и напасване...

Comment

Ми в момента имам разход кило масло на 150 километра извъградско Предполагам, че трябва да се сменят клапани и напасване...
        Аз съм карал навремето с извадени гумички на клапаните от "компетентен" ремонт и такъв разход на масло не съм имал. Ферариста беше писал много интересен случай как бута масло от високото налягане за вариатора направо между колектора и главата и оттам в цилиндъра. Ама според мен си за основен ремонт.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И аз мисля така, но има нещо много странно. Значи когато карам в града карам до 3-4 та и 5 хиляди оборота и не ми дърпа дори грам масло, когато изляза извънградско случва се да ходя на 40-50 километра и от време на време припушва бял пушек и после спира от само себе си. След това може да мина 100 километра и да карам с много газ, без да препуши или да дръпне масло. Сепаратора не е запушен и аз първо това си помислих, и сегментите са добре предполагам, че проблема е в някой от клапаните. Няма загуба на мощност и не гори нищо друго освен масло и бензин естествено

Comment

с какво масло си. пробвай с друго преди да правиш ремонти.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              с какво масло си. пробвай с друго преди да правиш ремонти.
              Някое специално ще е щом гори 6 литра на 1000км Ще се оправи с друго масло другия път.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Хахаха откакто изгори Селенията, само наливно от 8лв и нося две туби в багажника А да се върнем малко на темата, глава от 1.6 стария мотор ще стане на 1.6 новия нали ?

Comment

Хахаха откакто изгори Селенията, само наливно от 8лв и нося две туби в багажника А да се върнем малко на темата, глава от 1.6 стария мотор ще стане на 1.6 новия нали ?
                  Да тука вече имаш попадение, нооооооооооооо тая кола или бутала е убила или кьорав сегмент няма.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз пък залагам на затлачен маслен сепаратор
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първо искам да благодаря за бързите отговори. Второ не е сепаратор чистих го съвсем скоро и проблема остана, а относно това от какво може да пуши. Моята теория е, че най-вероятно са клапани. Ако е сегмент няма ли да пуши постоянно ?

Comment

бял пушек не е масло??? или се бъркам? не трябва ли да е синкав
                        sigpic
                        Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                        FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Същия проблем имах пич... Сегменти са. Ремонтче на долнище и горнище , 500 км. след ремонта сменяш масло и си пееш.
                          Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

колко пари ти излезе ремонта ?

Comment

На мен ми излезна евтино. Без да шлайфам цилиндрите - 700 лв. В това число всички лагери, сегменти, гарнитури, шлайфане на глава и напасване на клапани, и труд. Всички части чисто нови с 30% отстъпка. Само 1 разпределителен вал взех 2-ра ръка, че на моя едната гърбица си беше заминала та сложи и там 50 лв. - 750.
                              Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Working...
                              X